19:30

HC Örnen

Referat: Kumla Hockey Club 2 - HC Örnen

Det blev en tung förlust med 4-3 under fredagskvällen borta mot Kumla HC 2.

Spelmässigt gör kanske HC Örnen sin bästa match för säsongen där man under större delen av matchen har det mesta av spelet och Kumla kommer många gånger knappt ut ur sin egen zon. Trots spelövertaget är det Kumla som gör det första målet i den första perioden där studsarna i egen zon är emot HC Örnen och det uppstår en slumpchans framför mål som Kumla förvaltar på ett bra sätt. Ställningen är 1-0 till hemmalaget efter den första perioden.

HC Örnen fortsätter att föra spelet i den andra perioden där man skapar många lägen men uppvisar tyvärr en ineffektivitet i avsluten och man får inte riktigt till det när det gäller som mest. HC Örnen kan dock kvittera när Jesper Lundqvist sätter 1-1 efter en fin passning från Oskar Trulsson. Tyvärr, som i tidigare matcher, fortsätter HC Örnen att begå enkla misstag som blir ödesdigra när Kumla bryter ett uppspel från HC Örnen och man kommer fri mot Eric Samuelsson och Carl Forsberg förvaltar friläget och sätter 2-1 för Kumla. När 20 sekunder återstår av perioden får HC Örnen in en puck i powerplay efter att William Nielsen styr in 2-2 och ställningen är helt jämn inför den tredje perioden.

Efter cirka sju minuter spelade i den tredje perioden tar HC Örnen ledningen för första gången i matchen när Daniel Strindlund påpassligt sätter pucken bakom Zack Lekensjö i Kumla-målet och ställningen är 2-3. HC Örnen har i detta läge hyfsad god kontroll på spelet men man släpper tyvärr in 3-3 med lite mer än sex minuter kvar av perioden och det blir återigen helt jämnt mellan lagen. Med cirka fyra minuter kvar av perioden drar HC Örnen på sig en utvisning och i tekningen direkt efter detta kan Kumla sätta 4-3 efter att HC Örnen gått bort sig i egen zon och lämnar backen Hampus Graff helt fri i slottet. HC Örnen tar ut målvakten och försöker sig på en sista forcering mot Kumla-målet och man lyckas skapa någon halvchans men tyvärr blir förlusten ett faktum när slutsignalen går och Kumla kan vinna med 4-3.

HC Örnen får ta med sig att man trots förlusten gör en bra match spelmässigt men man måste se till att ta bort de enkla misstagen som man gjort under matcherna, samt att öka effektiviteten i målskyttet. Nya tag till nästa match som är på fredag 11/11 hemma mot Filipstads IF. Mer info om den matchen kommer under veckan.